måndag 16 februari 2015

Rökig tomat- och parmesansås med chiplote

En sås som passar till en god grillad eller stekt hamburgare eller till en rejäl köttbit med goda tillbehör.
Snart är det alla hjärtans dag ser jag fram emot då blir det till att göra en god middag här hemma med min älskade man och bara rå om varandra så mycket det bara går <3 :-)

En liten lektion i hur du skålar tomater om du aldrig har gjort det. Så här gör jag.

Skär först ett kryss i skalet. lägg ner dom i kokande vatten.  Dra bort från plattan när skalet börjar lossna/krulla sig. Skölj dom nu i kallt vatten och dra bort skalet. Wola så har du gjort skålade tomater snabbt och enkelt.




Ingredienser:
           3-4 st tomater, skålade och finhackade
     100 g parmesan
     1 st gul chilipeppar, urkärnad
    1 st vitlöksklyfta, pressad
    1dl  crème fraiche
   Chilipulver och/eller cayennepeppar efter smak
   salt
   Peppar

    Gör så här:
    Skåla tomaterna och lägg dem i en mixer och mixa dom. Riv parmesanen och tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slätt sås. 

Inga kommentarer:

Skriv ut