Dags att fylla frysen med lite bullar om jag skulle få oväntat besök ;-)
Så idag har jag slängt ihop en sats bullar som jag fyllde med kokos och
vitchoklad då det fanns hemma som inte gått ut till julbaket. Så fick nu
bli bullar av ingredienserna istället för julgodis och julkakor.
Ingredienser:
50 g jäst för söta degar
200 g smält smör
2,5 dl mjölk
250 g Kesella 10% (Vanilj)
1 dl ljus sirap
2 krm salt
3 tsk malen kardemumma
ca 14 dl vetemjöl
Kokosfyllning:
100 gram rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker
½ dl kokosflingor
100 g riven vit choklad
Gör så här:
Rör ihop allt.
Garnering:
1 st uppvispat ägg till pensling
Kokosflingor
Gör så här:
1. Smält smöret och häll i mjölken och låt svalna till 37 grader.
Smula ner jästen och rör om tills den löst sig med degvätskan. Tillsätt Kesellan.
2. Blanda de i de övriga ingredienserna (ta inte allt mjöl på en gång) och tillsätt
i degvätskan.
3. Arbeta till en smidig deg.
4. Låt jäsa under bakduk i 30minuter.
5. Dela degen i två och kavala ut. Blanda smör, vaniljsocker, kokos och choklad
och bred ut på degen. Rulla ihop och skär i ca 1,5-2cm tjocka skivor.
Lägg i bullformar. Låt jäsa ytterligare i 30minuter.
6. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna. Strö på pärlsocker eller mandelspån.
7. Grädda i ugn 225grader tills gyllene ca 10-13 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar