Dagens fångst hittade jag på ica i köttdisken högrev "ler" ;-) Fick bli lördagens middag framför mello/melodifestivalen och tredje deltävlingen.
Blir fyra stora eller 8 små
Ingredienser:
Ca 800 g Högrev
1 dl cheddarost
1 dl parmesanost
1 Ägg
5 st Skorpor, finmixade
Svarppeppar
RÖKIG TOMAT- OCH PARMESANröra MED CHIPOTLE
3-4 st tomater, skålade och finhackade
100 g parmesan
1 st gul chilipeppar, urkärnad
1 st vitlöksklyfta, pressad
1dl crème fraiche
Chilipulver och/eller cayennepeppar efter smak
Salt
Peppar
MARINAD:
½ dl balsamicovinäger
1 dl god olivolja
3 st finhackade vitlöksklyftor
1 msk oregano
1 msk basilika
1-2 msk honung
½-1 tsk sambal oelek
2 tsk rökig licqued smoke
Färskmalen svartpeppar (generösa mängder)
ev: salt
OSTCHIPS:
Potatischips
125 g cheddarost
75 g parmesanost
Några nypor chilipeppar
Gör så här:
1. Gör först rökig tomat- och parmesanröra med chiplote. Bara att röra ihop alla ingredienser och ställ i
kylskåpet till servering.
2. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
3. Lägg sen högrevet i en bunke blanda försiktigt i ostarna, ägg,
skorpor och svartpeppar. Blanda inte för mycket utan snabbt så det blandas bara.
Forma hamburgare och pensla dom med marinaden och grilla eller stek dom i en stekpanna.
4. Lägg ut potatischips på en plåt med bakplåtspapper. Strö över ost och krydda och skjuts i ugnen tills
osten har smält.
Tillbehör:
Skivad tomat
Rökig tomat- och parmesanröra med chiplote
Ostchips
Hamburgerbröd
Smaklig spis ;-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar