lördag 21 februari 2015

Hamburgare med rökig tomat- och parmesanröra och chiplote och ostchips

Dagens fångst hittade jag på ica i köttdisken högrev "ler" ;-) Fick bli lördagens middag framför mello/melodifestivalen och tredje deltävlingen. 



Blir fyra stora eller 8 små

Ingredienser:
Ca 800 g Högrev
1 dl cheddarost
1 dl parmesanost
1 Ägg
5 st Skorpor, finmixade
Svarppeppar
       
RÖKIG TOMAT- OCH PARMESANröra MED CHIPOTLE
3-4 st tomater, skålade och finhackade
100 g parmesan
1 st gul chilipeppar, urkärnad
1 st vitlöksklyfta, pressad
1dl  crème fraiche
Chilipulver och/eller cayennepeppar efter smak
Salt
Peppar

MARINAD:
½ dl balsamicovinäger
1 dl god olivolja
3 st finhackade vitlöksklyftor
1 msk oregano
1 msk basilika
1-2 msk honung
½-1 tsk sambal oelek
2 tsk  rökig licqued smoke
Färskmalen svartpeppar (generösa mängder)
ev: salt

OSTCHIPS:
Potatischips
125 g cheddarost
 75 g parmesanost
 Några nypor chilipeppar

Gör så här:
1. Gör först rökig tomat- och parmesanröra med chiplote. Bara att röra ihop alla ingredienser och ställ i 
kylskåpet till servering.

2. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. 

3. Lägg sen högrevet i en bunke blanda försiktigt i ostarna, ägg, 
skorpor och svartpeppar. Blanda inte för mycket utan snabbt så det blandas bara.
Forma hamburgare och pensla dom med marinaden och grilla eller stek dom i en stekpanna.

4. Lägg ut potatischips på en plåt med bakplåtspapper. Strö över ost och krydda och skjuts i ugnen tills 
osten har smält.      

Tillbehör:
Skivad tomat

Rökig tomat- och parmesanröra med chiplote
Ostchips
Hamburgerbröd  

Smaklig spis ;-)

Inga kommentarer:

Skriv ut