söndag 22 februari 2015

Salamipasta

Dagens middag bestod av en salamipasta som jag fick höga poäng för. Min man berömde den om och om igen och jag kan inte säga blääää jag heller var väldigt mumsig. 

Så måste vi helt klart göra igen mums mums säger magen tills nästa gång denna serveras ;-)

Enkel och snabbgjord och super duper smarrig så stort plus i kalasmumskokbok :-)




Ca 4 portioner

500 g färsk pasta
240 g pepparsalami, strimlad

3 dl grädde
300 g naturell philadelpiaost
1 tsk grönsaksfond

1 tsk sambal oelek
1/2 dl chilisås
20 st cocktailtomater, halverade
1 st purjolök
1 kruka färsk basilika, strimlad
svartpeppar
3 dl grovt riven parmesan

Till servering:
Basilika

Hacka purjolöken och fräs i smör. Strimla salamin och i med den.
Slå över grädde, philadelfiaost, buljongtärning, svartpeppar, chilisås och sambal oelek.
Riv parmesan grovt och låt den smälta ner i grytan. Låt koka upp och sänk värmen.    Halvera cocktailtomater och strimla basilikan och låt det småsjuda med i grytan ca 8 minuter. 
Servera med pasta. 

Inga kommentarer:

Skriv ut