I vår lilla som består av mig och min man gör vi ofta olika varianter på klassikern biff stroganoff. Kan variera den i en oändlighet och här ett prov på det och må säga slank ner i lilla magen utan problem.
Med lite rött vin i blir den väldigt smakrik och passar perfekt till en festmåltid fast det är en enkel rätt i sig.
Blev även ett par lunchlådor till gubben :-)
4 portioner
400 g lövbiff
1 purjolök
3 msk tomatpuré
1/2 dl rött vin
1 vitlöksklyfta
(1/2 msk mörk soja
2 msk konc. Kalvfond)
3 dl grädde
1 purjolök
3 msk tomatpuré
1/2 dl rött vin
1 vitlöksklyfta
(1/2 msk mörk soja
2 msk konc. Kalvfond)
3 dl grädde
1 dl srimlade soltorkade
tomater
300 g philadelpiaost
3 msk färsk basilka
smör till stekning
salt och peppar
Strimla köttet, strimla purjolöken. Stek lök och kött i smör i omgångar till fin färg. Lägg tillbaka allt i pannan. Tillsätt tomatpuré, och vin, låt puttra några minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3 msk färsk basilka
smör till stekning
salt och peppar
Strimla köttet, strimla purjolöken. Stek lök och kött i smör i omgångar till fin färg. Lägg tillbaka allt i pannan. Tillsätt tomatpuré, och vin, låt puttra några minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Så dags att sätta sig till bords och njuta ;-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar