söndag 25 januari 2015

Sparrisräksoppa med mousserande vin

Ännu en räksoppa här på bloggen denna gång med sparris och mousserande vin. Vi gjorde den som en förrätt till vår nyårsmeny 2014. Nu börjar ni väl tänka vad mycket räksoppor dom äter i min familj hihi jag älskar att hitta på nya kombinationer och experimentera fram nya recept på räksoppor är svag för dom. Kan aldrig få nog av räksoppa jag älskar dom. :-) <3

MÄNGD: 4 PORTIONER

Ingredienser
3 st Chalottenlökar lök, hackade
1 vitlöksklyfta
En knippe sparris, finhackade (ca 8 st)
2 msk gräslök
Smör
2-3 st tomater
1 msk hummerfond
3 dl grädde 
1 dl mousserande vin
200 G räkor, finhackade
salt och svartpeppar


Till dekoration: 
15 st skalade räkor
några stjälkar sparris
några strån gräslök

Gör så här:
1. Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i smör i en kastrull, utan att det tar färg. Ska bara bli mjuka. 

2. Tillsätt övriga ingredienser men vänta med räkorna. Ska röras ner på slutet så dom inte blir gummiaktiga. 

3. Grovhacka sparrisen, spara några till dekoration, och rör ner resten i soppan. Koka 10 minuter.  Mixa soppan slät. Smaka av med lite salt och peppar.

4.  Vid servering, lägg i räkor och toppa med sparris och gräslök. Avsluta med lite nymald svartpeppar.
Dags att hugga in slurpa i soppan. "Slurp" "slurp" ;-)



Inga kommentarer:

Skriv ut