Hösten och vintern är här och vad passar då bättre en en riktigt mustigt gryta med med chili och choklad!
Mängd: 6 portioner
Ingredienser
500-600 g oxkött tex innanlår
2 st långa Ölkorv, jag använde caramba
2 msk Smör
1/2 tsk salt
1 purjolök, finhackad
1 orange paprika
3 dl crème fraiche
1 tsk sambal oleak
1 dl köttbuljong
1/2 msk Worcestersås
1 msk honung
1 tsk liquid smoke
1 tsk hot chili flakes
1 tsk torkad rosmarin
1-2 tsk torkad timjan
2 lagerblad
1/2 tsk kanel
1- 2 msk mörk choklad 70%, finhackad
Pressa i lite lime
hackad persilja
Gör så här:
Skär filén i skivor. Bryn i omgångar i smör. Salta och peppra. Ta upp köttet ur stekpannan. Tillsätt purjolök och paprika i en grytan. Blanda i crème fraiche, köttbuljong, sambal oleak, worcestersås, kryddor, liqued smoke och honung. Rör om och låt koka några minuter. Tillsätt chokladen och pressad limesaft. Lägg ner köttet i såsen. Låt allt bli varmt. Strö hackad persilja över och smaka av. Vi serverade den med tortillabröd men tror även ris blir gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar