Hade förra helgen vår årliga kräftskiva här hemma i goda vänners lag. Hade då gjort i ordning dessa muffins som togs fram ur kylen och tinades upp till kräftkalaset.
Dom första muffinsformarna (PINK SCALLOPED BAKING CUPS) jag använde mig utav kommer från tårtdecor.
Gjorde satsen dubbel så använde även muffinsformar (Bakformar Nanna Red 12pack) från Balders Hage.
Cirka 12 muffins
DU BEHÖVER:
4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
1 dl naturell yoghurt eller fil
1 dl vatten
½ dl olivolja
Till fyllningen:
180 g rå färskpotatis
150 g grovriven kryddost
GÖR SÅ HÄR:
Värm upp ugnen till 200 grader. Förbered en muffinsplåt eller en ugnsplåt med stora muffinsformar. Blanda alla torra ingredienser. Vispa upp äggen i en bunke och tillsätt yoghurt, vatten och olja. Vänd ner mjölblandningen samt ¾ av osten och dillen i bunken. Rör om till en jämn smet.
Tvätta och klyfta potatisen fint. Fyll varje form till ¾ och fördela potatis, resterande dill och ost i formarna. Tryck ner fyllningen lätt i smeten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Servera gärna muffinsen ljumma – antingen nybakade eller uppvärmda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar