Blev en smarrig fläskfilégryta som får riktigt god smak av vin, kryddor. Låt koka länge för att få fram alla fantastiska smaker.
4 portioner
Ingredienser:
600 g fläskfilé
Salt och peppar
1 st purjolök
1 röd paprika
1 1/2 dl strimlade soltorkade tomater i olja
2-3 st vitlöksklyfta
3 långsmala ölkorvar med valfri kryddblandning
2-4 lagerblad, beronde på storlek
1 msk torkad dragon
1 tsk grillkrydda
3 dl grädde
1 dl vitt vin
2 msk vit balsamvinäger
Ev: 1 tsk tigersås
1 msk kalvfond
2 msk tomatpure
Ev: 1-2 tsk licued smoke
1 dl crème fraîche
2 dl färsk persilja, hackad
Gör så här:
Ansa fläskfilen från senor och skär köttet i tärningar ( inte för små). Skala och hacka löken och vitlöken. Strimla paprikan. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Bryn lök, vitlök och paprika lite. Blanda grädde, vin, balsamvinäger, lök, fond, lagerblad, paprika, ölkorv, grillkrydda ,dragon, soltorkade tomater, tigersås, tomatpure i en gryta. Låt koka upp och låt små koka under lock i ca 30- 1 timma. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i creme fraiche. Strö gärna över hackad persilja.
SERVERINGSFÖRSLAG:
Servera med kokt ris eller pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar