Till kvällens fredagsmys blir det tacos och till detta ska det serveras dessa tortillas.
Testa att göra era egna tortillabröd blir så mycket godare än köpa och ni slipper alla konstiga kemikalier som finns i köpta.
Tortillabröden går bra att frysa och värma vid servering.
6 tortillabröd
6 tortillabröd
Ingredienser:
2 dl mjölk
1 1/2 dl fint majsmjöl
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk rapsolja
Tillagning
1. Hetta upp mjölken och rör ner majsmjölet.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt mjölkblandningen och oljan och arbeta ihop till en smidig deg, lättast gör man det med händerna. Dela degen i åtta bitar och låt dem vila invirade i plastfolie ca 30 min i rumstemperatur.
3. Kavla ut varje degbit till rundlar, ca 20 cm i diameter. Grädda dem en i taget i en het, torr stekpanna ca 30 sekunder på varje sida. Täck över de nygräddade tortillabröden med en ren handduk så att de håller sig mjuka och varma till servering.
1 1/2 dl fint majsmjöl
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk rapsolja
Tillagning
1. Hetta upp mjölken och rör ner majsmjölet.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt mjölkblandningen och oljan och arbeta ihop till en smidig deg, lättast gör man det med händerna. Dela degen i åtta bitar och låt dem vila invirade i plastfolie ca 30 min i rumstemperatur.
3. Kavla ut varje degbit till rundlar, ca 20 cm i diameter. Grädda dem en i taget i en het, torr stekpanna ca 30 sekunder på varje sida. Täck över de nygräddade tortillabröden med en ren handduk så att de håller sig mjuka och varma till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar