För 4 personer.
Ingredienser:
500 g nötfärs
2 lagerblad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 lagerblad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk sambal oelek
1 msk fajita macic
1 tsk sambal badjak
1 finhackad gul lök
1-2 hackade tomater
1-2 hackade tomater
1-2 tsk sambal oelek
Tillbehör:
majs
paprika
riven ost
Gör så här
Hacka lök fint.
Bryn köttfärsen i smör på medelvärme tillsammans med löken utan att löken bränns. Rör runt med en slev så köttfärsen smular sig. När den nästan är genomstekt tillsätt lite mer smör och tillsätt lagerblad, peppar, sambal oelek, fajita macic och sambal badjak och rör om och stek en stund tills köttfärsen är genomstekt. Sänk värmen till nästan lägsta temperatur. Avsluta med hackade tomater, salt. Rör om så allt blir varmt och servera med tillbehören.
Bryn köttfärsen i smör på medelvärme tillsammans med löken utan att löken bränns. Rör runt med en slev så köttfärsen smular sig. När den nästan är genomstekt tillsätt lite mer smör och tillsätt lagerblad, peppar, sambal oelek, fajita macic och sambal badjak och rör om och stek en stund tills köttfärsen är genomstekt. Sänk värmen till nästan lägsta temperatur. Avsluta med hackade tomater, salt. Rör om så allt blir varmt och servera med tillbehören.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar