Ungnstyp: 250 grader, varmluft 200 grader
3 ägg
1,5 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1,5 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
150 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 t äggula
150 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 t äggula
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, siktat kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30×40 cm (jag hade inget i rätt storlek så jag vet ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen ca fem minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Låt svalna helt.
Fyllning:
Blanda smör, florsocker och vaniljsocker poröst i matberedare. Rör ner äggulan.
Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt kakan vila i kylen eller frys den så blir den lättare att skära i skivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar