Har fått lite fnatt på att panera de varse kött. Dagarna innan ju var vi Berlin och njut av julatmosfären bland julmarknader, drack gluhwein tyskarnas typ av glögg. Älskar den är mycket godare än vår glögg är inte så söt som vår glögg.
Jaha där blev det lite julsnack i februari mer av detta kommer att skrivas och bilder kommer att visas närmare jul på min julblogg http://svenskjul.blogspot.se.
Hade ett par helt fantastiska dagar där och vi åt en god wierschnitzel sista dagen innan vi skulle ta flyget hem till Sverige igen och förbereda inför julafton denna schnitzel var det då inget fel på smaskade i oss så vi höll oss till vi kom hem.
Jaha där blev det lite julsnack i februari mer av detta kommer att skrivas och bilder kommer att visas närmare jul på min julblogg http://svenskjul.blogspot.se.
Hade ett par helt fantastiska dagar där och vi åt en god wierschnitzel sista dagen innan vi skulle ta flyget hem till Sverige igen och förbereda inför julafton denna schnitzel var det då inget fel på smaskade i oss så vi höll oss till vi kom hem.
Sitter här med en kall och go öl medans jag väntar på schnitzeln i Berlin.
Här har den kommit in ;-)
2 pers
Ingredienser:
2 skivor kalvkött
ca 3-4 dl vetemjöl
Salt, vitpeppar
3 ägg
ca 4 dl ströbröd el. panko
Smör till stekning
Aromsmör
200 g Smör
5 Cocktailtomater
8 cm Purjolök
1 msk färsk basilika
1 tsk vit Balsamvinäger
Chiliflingor
Havssalt
Blanda allt.
Tillbehör:
Klyftpotatis
Varma cocktailtoamter
Citronklyfta
Persilja
GÖR SÅ HÄR :
Gör först smöret och låt det stå i kylskåpet tills det är dags för servering.
Skiva köttet 1 cm tjockt. Banka ut det till ca 4-5 mm. Doppa i mjöl (blanda mjölet med salt & vitpeppar) och se till att hela täcks ordentligt. Skaka av och doppa i de uppvispade äggen. Låt rinna av och doppa sist i ströbröd. Lägg på en skärbräda och låt paneringen torka till lite innan du steker. Stek i rikligt med smör på medelvärme. Håll schnitzlarna varma i ugnen i 100 grader ca 10- 15 minuter och lägg gärna ett bakplåtspapper över. Servera med citronklyfta. stekt potatis, varma cocktailtomater, persilja och aromsmör.
Min variant på wierschnizel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar