onsdag 4 februari 2015

Fylld lövbiff med philadelpiaost med grillad paprika, salami, ost och med ört och vitlöksmos

Ännu en variant på panerad och fylld lövbiff då vi fastnade för den med skinka så gjorde vi en annan variant denna gång med en annan sorts färskost och salami i och blev minst lika gott som förgående delikatess, vi hade svårt att avgöra vilken vi gillade bäst :-)

Gjorde  ju då denna gång med philadelpiaost med grillad paprika, pepparsalami använde vi då det är vår favorit och cheddarost till detta serverade vi potatismos smaksatt med örter, vitlök och mozzarella, tomat, olivolja, balsamvinäger och basilkasallad till.


Vi panerade dom även för vi ville ha lite krispig yta ungefär som när man gör schnitzel.






Ingredienser:
Lövbiff (6 st stora skivor)
100 g cheddarost
6 skivor rökt skinka
1 ask creme bonjour med soltorkade tomater
Salt
Nymald Svartpeppar


Panering:
3 st Ägg
2 dl Vetemjöl
2 dl Panko

Ört- och vitlöksmos
10-12 st Potatis
2 dl Mjölk
50 g Smör
2 msk timjan
2 vitlöksklyftor
3 dl Parmesanost
Svartpeppar


Lövbiffen:
Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan, salta och peppra. Bre färskost på hela lövbiffen. Hyvla och lägg på 3 skivor ost och 1 skiva skinka på ena halvan.Vik ihop. 

Vispa upp äggen i en djup tallrik. Häll upp mjölet i en annan djup tallrik och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje djup tallrik. 
Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i pankon. Se till att hela köttbiten blir täckt.
Stek gyllenbrunt i rikligt med smör ca 5-7 minuter på varje sida. Sätt därefter in i ugnen tills allt annat är färdigt!

Potatismos:
Värm upp mjölken till potatismoset. Mosa potatisen och häll i mjölk, kryddor, vitlök, parmesanost och smör och rör ihop moset fluffigt.

Servera med potatismos och tomat & mozzarellasallad. 

Inga kommentarer:

Skriv ut