måndag 19 januari 2015

Fylld lövbiff med creme bonjour med soltorkade tomater, skinka, ost och med ört och vitlöksmos

Mat måste man ju ha så äta måste man ju och det har vi gjort "hehe" och gott har vi smaskat i oss också i helgen i lördags gjorde jag och min man fylld lövbiff med creme bonjour färskost med soltorkade tomater, rökt skinka och cheddarost till detta serverade vi potatismos smaksatt med örter, vitlök och parmesanost och smarriga och varma cocktailtomater.

Vi panerade dom även för vi ville ha lite krispig yta ungefär som när man gör schnitzel.



Ingredienser:
Lövbiff (6 st stora skivor)
100 g cheddarost
6 skivor rökt skinka
1 ask creme bonjour med soltorkade tomater
Salt
Nymald Svartpeppar


Panering:
3 st Ägg
2 dl Vetemjöl
2 dl Panko

Ört- och vitlöksmos
10-12 st Potatis
2 dl Mjölk
50 g Smör
2 msk timjan
2 vitlöksklyftor
3 dl Parmesanost
Svartpeppar


Tomat i ugn:
1 ask cocktailtomater
några nypor socker
Färsk timjan
Färsk persilja
Parmesanost

Gör så här:

Skala potatisen och koka dom till moset.

Tomaterna:
Halvera dom lägg i en ugnssäker form. Ringla över olivolja, socker, lägg på rikligt med kryddor och osten.
Sätt i dom i ugnen ca 30 minuter.

Värm ugnen till 225 grader.



Lövbiffen:
Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan, salta och peppra. Bre färskost på hela lövbiffen. Hyvla och lägg på 3 skivor ost och 1 skiva skinka på ena halvan.Vik ihop. 

Vispa upp äggen i en djup tallrik. Häll upp mjölet i en annan djup tallrik och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje djup tallrik. 
Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i pankon. Se till att hela köttbiten blir täckt.
Stek gyllenbrunt i rikligt med smör ca 5-7 minuter på varje sida. Sätt därefter in i ugnen tills allt annat är färdigt!

Potatismos:
Värm upp mjölken till potatismoset. Mosa potatisen och häll i mjölk, kryddor, vitlök, parmesanost och smör och rör ihop moset fluffigt.

Servera med potatismos och tomaterna. 

Inga kommentarer:

Skriv ut