Vi panerade dom även för vi ville ha lite krispig yta ungefär som när man gör schnitzel.
Ingredienser:
Lövbiff (6 st stora skivor)
100 g cheddarost
6 skivor rökt skinka
1 ask creme bonjour med soltorkade tomater
Salt
Nymald Svartpeppar
Panering:
3 st Ägg
2 dl Vetemjöl
2 dl Panko
Ört- och vitlöksmos
10-12 st Potatis
2 dl Mjölk
50 g Smör
2 msk timjan
2 vitlöksklyftor
3 dl Parmesanost
2 dl Vetemjöl
2 dl Panko
Ört- och vitlöksmos
10-12 st Potatis
2 dl Mjölk
50 g Smör
2 msk timjan
2 vitlöksklyftor
3 dl Parmesanost
Svartpeppar
Tomat i ugn:
1 ask cocktailtomater
1 ask cocktailtomater
några nypor socker
Färsk timjan
Färsk persilja
Parmesanost
Gör så här:
Skala potatisen och koka dom till moset.
Tomaterna:
Lövbiffen:
Färsk timjan
Färsk persilja
Parmesanost
Gör så här:
Skala potatisen och koka dom till moset.
Tomaterna:
Halvera dom lägg i en ugnssäker form. Ringla över olivolja, socker, lägg på rikligt med kryddor och osten.
Sätt i dom i ugnen ca 30 minuter.
Värm ugnen till 225 grader.
Lövbiffen:
Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan, salta och peppra. Bre färskost på hela lövbiffen. Hyvla och lägg på 3 skivor ost och 1 skiva skinka på ena halvan.Vik ihop.
Vispa upp äggen i en djup tallrik. Häll upp mjölet i en annan djup tallrik och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje djup tallrik.
Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i pankon. Se till att hela köttbiten blir täckt.
Stek gyllenbrunt i rikligt med smör ca 5-7 minuter på varje sida. Sätt därefter in i ugnen tills allt annat är färdigt!
Potatismos:
Värm upp mjölken till potatismoset. Mosa potatisen och häll i mjölk, kryddor, vitlök, parmesanost och smör och rör ihop moset fluffigt.
Servera med potatismos och tomaterna.
Potatismos:
Värm upp mjölken till potatismoset. Mosa potatisen och häll i mjölk, kryddor, vitlök, parmesanost och smör och rör ihop moset fluffigt.
Servera med potatismos och tomaterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar