onsdag 2 januari 2013

Köttbuljong till fondue

En super god köttbuljong till fondue är aldrig fel och detta är en som verkligen faller mig i smaken. Så gör din egen köttbuljong till myskvällen och lyssna på dess puttrande ;-)  med nära och kära.

Fondue är en bland mina favoriträtter.





Ingredienser: 

1 l vatten
3 msk ljus soja, typ Kikkoman
2 tärningar köttbuljong
1 lagerblad
2 dl portvin eller rödvin (valfritt)


  1. Värm buljongen i en gryta först. Eller värm oljan om du ska använda det.
  2. Häll den varma buljongen eller oljan i en fonduegryta med brännare.
  3. Sätt er till bords med fonduegrytan i mitten, kött och grönsaker på fat och såserna i skålar.
  4. Dags att doppa oxfilé, paprika, purjolök, champinjoner och broccoli.


Inga kommentarer:

Skriv ut