ca 20 små portioner
3 schalottenlökar, finhackade
2 msk höns- eller grönsaksbuljong (vi använde grönsaksbuljong)
½ dl torrt vitt vin
400g frysta gröna ärtor (ca 6 dl)
salt och peppar
2 dl vispgrädde, lättvispad
20 skalade räkor
champagne eller torrt mousserande vitt vin
2 msk höns- eller grönsaksbuljong (vi använde grönsaksbuljong)
½ dl torrt vitt vin
400g frysta gröna ärtor (ca 6 dl)
salt och peppar
2 dl vispgrädde, lättvispad
20 skalade räkor
champagne eller torrt mousserande vitt vin
Fräs löken i olja i en kastrull i några minuter. Tillsätt buljong, vin och ärtor och koka upp. Låt sjuda i ca 3 minuter. Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Håll varm.
Trä upp räkorna på 20 tandpetare.
Rör försiktigt ner grädden i soppan och fördela den i små glas, muggar eller skålar. Häll lite champagne eller mousserande vin i soppan strax före servering. Lägg en tandpetare med en räka över kanten och servera direkt.
Trä upp räkorna på 20 tandpetare.
Rör försiktigt ner grädden i soppan och fördela den i små glas, muggar eller skålar. Häll lite champagne eller mousserande vin i soppan strax före servering. Lägg en tandpetare med en räka över kanten och servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar