Går att förbereda och ha klar i kylen och bara plocka fram och värma upp när gästerna är på plats.
Servera dom med ett glas kall öl det är mumma det ;-)
8 personer
Ingredienser:
450 g nötfärs
½ stor lök, skalad och finhackad
½ grön paprika, finhackad
4 msk färska brödsmulor ( jag använde limpan barkis, ljust bröd)
1 stort ägg, uppvispat
En skvätt tabasco
½ tsk salt
Sås:
30 g smör
½ stor lök, skalad och finhackad
½ grön paprika, finhackad
1 burk tomatsoppa ca 340 g (jag använde kelda tomatsoppa i tetrapak)
2 msk rårörsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 msk worcestersås
1 tsk senap
Gör så här:
1. Sätt ugnsgrillen på hög värme.
2. Blanda nötfärs med lök, vitlök, paprika och brödsmulor, ägg och tabasco noggrant i en stor bunke.
3. Forma färsblandningen till lagom stora köttbullar ca 3 centimeter diameter. Lägg köttbullarna i en ugnsfast form eller grillbricka, grilla dem i ugnen i 10-12 minuter, tills de är helt brun. Vänd på dom då och då under tillagningen.
4. Smält smör till såsen i en kastrull på medelhög värme. Lägg i löken och paprikan och stek dem mjuka. Tillsätt resten av ingredienserna, koka upp, sänk värmen och låt puttra i 5 minute.
5. Lägg upp köttbullarna på ett serveringsfat, häll över såsen.
6. Sen är det bara för gästerna att ta varsin cocktailpinne och njuta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar