måndag 14 januari 2013

Cocktail meatballs

En av smårätterna jag och min man hade på nyårsafton vi blev glatt överaskade då vi båda var skeptiska till färdig tomatsoppa i såsen  men det var enormt goda. Så förvilla inte bort dig och tänk nä färdig tomatsoppa på detta sätt är nog inte gott. Du kommer att bli förvånad jag lovar. Slank ner som ingenting :-)

Går att förbereda och ha klar i kylen och bara plocka fram och värma upp när gästerna är på plats.

Servera dom med ett glas kall öl det är mumma det ;-)



8 personer

Ingredienser:
450 g nötfärs
½ stor lök, skalad och finhackad
½ grön paprika, finhackad
4 msk färska brödsmulor ( jag använde limpan barkis, ljust bröd)
1 stort ägg, uppvispat
En skvätt tabasco
½ tsk salt

Sås:
30 g smör
½ stor lök, skalad och finhackad
½ grön paprika, finhackad
1 burk tomatsoppa ca 340 g (jag använde kelda tomatsoppa i tetrapak)
2 msk rårörsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 msk worcestersås
1 tsk senap

Gör så här:
1. Sätt ugnsgrillen på hög värme.
2. Blanda nötfärs med lök, vitlök, paprika och brödsmulor, ägg och tabasco noggrant i en stor bunke.
3. Forma färsblandningen till lagom stora köttbullar ca 3 centimeter diameter. Lägg köttbullarna i en ugnsfast form eller grillbricka, grilla dem i ugnen  i 10-12 minuter, tills de är helt brun. Vänd på dom då och då under tillagningen.
4. Smält smör till såsen i en kastrull på medelhög värme. Lägg i löken och paprikan och stek dem mjuka. Tillsätt resten av ingredienserna, koka upp, sänk värmen och låt puttra i 5 minute.
5. Lägg upp köttbullarna på ett serveringsfat, häll över såsen.
6. Sen är det bara för gästerna att ta varsin cocktailpinne och njuta.







Inga kommentarer:

Skriv ut