måndag 9 juli 2012

Baba Ganoush

En libanesisk dip som snabbt blev min mans favorit dip. Baba Ganoush är god att doppa libabrödet i eller som ett tillbehör till kyckling, grillad kött och perfekt på en Libanesisk buffe.


För 8 personer. 

Ingredienser:

3 stora auberginer
1 msk tahini (sesampasta)
½ citron, pressad saft 
1-3 tsk malen spiskummin
3 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor, pressade
salt


Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader. Dela auberginen på längden. Lägg snittytan ner på en oljad plåt. Ugnsbaka i ca 15-25 minuter beronde på hur brända man vill ha dem. Låt svalna, gröpa sedan ur fruktköttet med en sked. Mixa det med tahini, citron , vitlök, spiskummin och salt .
Servera kylskåpskall. Servera gärna som dip till libanesisk pita bröd.

1 kommentar:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Jag brukar köpa en slags auberginesallad som verkar likna denna, det är otroligt gott som tillbehör!

Skriv ut