För 8 personer. |
Ingredienser:
3 stora auberginer1 msk tahini (sesampasta)
½ citron, pressad saft
1-3 tsk malen spiskummin
3 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor, pressade
salt
3 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor, pressade
salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Dela auberginen på längden. Lägg snittytan ner på en oljad plåt. Ugnsbaka i ca 15-25 minuter beronde på hur brända man vill ha dem. Låt svalna, gröpa sedan ur fruktköttet med en sked. Mixa det med tahini, citron , vitlök, spiskummin och salt .
Servera kylskåpskall. Servera gärna som dip till libanesisk pita bröd.
Servera kylskåpskall. Servera gärna som dip till libanesisk pita bröd.
1 kommentar:
Jag brukar köpa en slags auberginesallad som verkar likna denna, det är otroligt gott som tillbehör!
Skicka en kommentar