Det är fredag och dags för fredagsmys. Kyckling på fredag, ja det är precis vad det kommer att bli idag. Ska idag göra en parmesangratinerad kycklingfilé
och till det blir det en krämig fjärilspasta. Kycklingen är busenkel; citronpeppar,
försteka den i stekpanna, hyvla över parmesan och skjuts in i ugnen. Den krämiga pastan
får sin krämighet från Philadelphiaost. Passar perfekt till helgens middag.
4 portioner
Börja med kycklingen:
Parmesangratinerad
kycklingfilé:
4 kycklingfiléer (kan
eventuellt delas på om de är stora)
CitronpepparOlja till stekning
Parmesan
Gör så här:
Peppra
kycklingfiléerna med citronpeppar runt om. Hetta upp olja i en panna och bryn
filéerna. Lägg över dem i en ugnsform, hyvla över parmesan (Mycket parmesan så kycklingfilen täcks) och
stick in en termometer i den tjockaste filén. Ställ in på 175 grader tills
kycklingen kommer upp i 68 grader.
Krämig
fjärilspasta:
300 gram fjärilspasta
(okokt)3 msk kycklingfond
Skalet från 1 citron
200 gram philadelphiaost
Gör så här:
Koka upp vatten till
pastan. Tillsätt fonden och pastan. När pastan kokat klart häll av vattnet men
spara 1 dl av den i pastan. Tillsätt osten och citronskalet. Rör runt så att
osten smälter. Smaka av med salt och peppar och servera till
kycklingfilén.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar