fredag 8 juni 2012

Parmesangratinerad kycklingfilé och krämig fjärilspasta

Det är fredag och dags för fredagsmys. Kyckling på fredag, ja det är precis vad det kommer att bli idag. Ska idag göra en parmesangratinerad kycklingfilé och till det blir det en krämig fjärilspasta. Kycklingen är busenkel; citronpeppar, försteka den i stekpanna, hyvla över parmesan och skjuts in i ugnen. Den krämiga pastan får sin krämighet från Philadelphiaost. Passar perfekt till helgens middag.


4 portioner
Börja med kycklingen:
Parmesangratinerad kycklingfilé:

4 kycklingfiléer (kan eventuellt delas på om de är stora)
Citronpeppar
Olja till stekning
Parmesan

Gör så här:
Peppra kycklingfiléerna med citronpeppar runt om. Hetta upp olja i en panna och bryn filéerna. Lägg över dem i en ugnsform, hyvla över parmesan (Mycket parmesan så kycklingfilen täcks) och stick in en termometer i den tjockaste filén. Ställ in på 175 grader tills kycklingen kommer upp i 68 grader.

Krämig fjärilspasta:
300 gram fjärilspasta (okokt)
3 msk kycklingfond
Skalet från 1 citron
200 gram philadelphiaost

Gör så här:
Koka upp vatten till pastan. Tillsätt fonden och pastan. När pastan kokat klart häll av vattnet men spara 1 dl av den i pastan. Tillsätt osten och citronskalet. Rör runt så att osten smälter. Smaka av med salt och peppar och servera till kycklingfilén.

Inga kommentarer:

Skriv ut