Solen tittar fram och jag är på väg ner till mina föräldrar för att fira mina underbara brorsbarn. Så medans jag är ute och åker tåg så får ni ta del av ett smarrigt recept på en barbecuesås. Har i detta recept liquid smoke för att få den där lite rökiga touchen.
En sås som passar perfekt nu i grilltider, servera den med en god köttbit eller till hamburgare.
4-6 personer
Ingredienser:
2 vitlöksklyftor
½ gul lök
3 cm färsk ingefära
2 msk smör
2 dl chilisås
3 msk äppecidervinäger
1 msk worcestersås
1 tsk dijonsenap
1 msk råsocker
1 nypa malen kanel
ev 2-4 droppar liquid smoke
tabasco, ett par droppar efter smak
salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
Finhacka vitlök och gul lök.
Skala och finriv ingefäran.
Fräs löken och ingefäran mjula i smöret.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka upp.
Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar.
Häll upp såsen i ren burk, förslut och låt svalna.
Förvara den i kylen up till 7 dagar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar