söndag 17 juni 2012

Mexikanska enchiladas

Idag har det blivit en variant på mexikanernas "nationalrätt"med hett kryddad köttfärs med tortilla som gratineras i en god chilisås och då får du den goda rätten enchiladas! En mexikansk "nationalrätt" som har blivit väldigt populär i Sverige också.

Det här behövs för ca 4 port:

Ingredienser:
8 vete-tortillas
400 g blandfärs
1 gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl vatten
1/2 burk santa marias cheese dip                              
1 burk med majs
1 röd paprika
3 tomater
                           
Sås:
3 dl köttbuljong
2 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
1-2 vitlöksklyftor
salt, peppar
oregano, paprikapulver
1 burk hackad grön chili
Gartinering:
riven ost
                                                                  
Ugn: 200°
Gör så här
1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matolja. Tillsätt färsen och bryn den jämnt smulig. Tillsätt salt, peppar och vatten. Låt det puttra 8-10 minuter. Rör ner cheese salsa och smaka av. Blanda i majs och paprika i färsen.              
2. Koka upp buljongen tillsammans med tomatpuré. Tillsätt creme fraiche, pressad vitlök och hackad grön chili. Låt såsen koka upp och smaka av den med salt, peppar, paprika och oregano.               
3. Lägg ut tortillakakorna. Fördela färsröran på dem. Rulla ihop dem och lägg dem med skarven nedåt i smord eldfast form. Hacka tomaterna och strö dem ovanpå.
4. Häll över såsen. Strö på riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills allt har fått fin färg.                
En sallad smakar gott till.

Inga kommentarer:

Skriv ut