Strax
innan nyår lagade kocken Tina Nordström nyårsmat i TV, och då gjorde hon dessa
goda aptitretare med bacon och lök. Som blev en stor favorit hos oss. Så dom har
gjorts många gånger här hemma så nu tyckte jag det var dags att lägga ut
receptet också på min blogg :)
Du hittar alla recept från Nyår med Tina här.
2 st liba bröd
2-3
st bananschalottenlökar, skalade (använder du små ta dubbelt upp)
1 pkt
bacon
2 dl Gruyère, riven, ca
Svartpeppar på kvarn, efter smak
Några
klickar gräddfil
Gör så här
1. Sätt ugnen på 220 grader.
2.
Strimla löken och baconet.
3. Bryn baconet och löken i en stekpanna ett par
minuter.
4. Lägg bröden på ugnsplåt.
5. Strö över den rivna osten och
fördela ut lök och baconfräset.
6. In i ugnen i ca 5 minuter, tills osten
börjar bubbla.
7. Peppra och klicka ut gräddfilen.
8. Skär i lagom stora
bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar