tisdag 11 oktober 2011

Saffranspannacotta med pepparkaksmulor

Pannacotta, den perfekta efterrätten om man vill kunna förbereda.
Antal portioner: 6
2 st gelatinblad
1 st vaniljstång
5 dl vispgrädde
0.5 g saffran
0.5 dl strösocker
4-5 st pepparkakor, smulade

 Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
2. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången i en kastrull.
3. Häll på grädde, socker och saffran och låt blandningen sjuda över låg värme i ca 3 minuter.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och vispa ner dem i grädden.
5. Ta sedan bort vaniljstången och fördela saffranskrämen i portionsformar.
6. Låt stå i kylskåpet i ca 3 timmar eller till de har stelnat.
7. Strö över pepparkakssmulorna när pannacottan ska serveras.
Foto:Recept.nu
Bild och recept kommer från recept.nu

Inga kommentarer:

Skriv ut