Ikväll blir det klassikern flygande Jacob från 70-80 talet. En maträtt som man snabbt svänger ihop. Så här gör jag denna oslagbara rätt.
Antal portioner: 4
Ingredienser:
1 färdiggrillad kyckling
1 tsk italiensk salladskrydda
2-3 bananer
3 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 paket bacon (140 g)
1 dl salta jordnötter
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Ta loss det grillade kycklingköttet från benen. Skär köttet i mindre bitar. Lägg bitarna i smord ugnssäker form. Krydda med salladskryddan.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Ta loss det grillade kycklingköttet från benen. Skär köttet i mindre bitar. Lägg bitarna i smord ugnssäker form. Krydda med salladskryddan.
2. Strimla baconet och knaperstek det. Låt det rinna av på hushållspapper.
3. Skala och skiva bananerna. Lägg bananskivorna ovanpå kycklingen.
4.Strö över baconet och nötterna.
5. Vispa grädden och blanda den med chilisåsen. Bred blandningen ovanpå banan- och kycklingbitarna. Hit kan rätten förberedas. Gratinera i ugn i ca 20 minuter.
5. Vispa grädden och blanda den med chilisåsen. Bred blandningen ovanpå banan- och kycklingbitarna. Hit kan rätten förberedas. Gratinera i ugn i ca 20 minuter.
6. Servera ris till den färdiggratinerade kycklingen.
Blanda kyckling,banan, salta jordnötter och salladskrydda. Vispa grädden och häll i chilisåsen och blanda ihop.
Knaperstekt bacon. Strö baconet över kyckling, banan, och jordnötter.
Bre över grädden.
Skuts in i ugnen på 200 grader i 20 min
Färdiggräddad, servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar