Vår indiska kväll igår blev fantastisk maten var helt underbar. Soppan var underbart god. Men bäst gillade vi varmrätten och dess gudomliga sås som vi satt och doppade vårt naanbröd i.
Antal portioner: 6
Förberedelsetid: 25 min
Tillagningstid: 10 min
Färdigt på: 2 tim 30 min
Ingredienser:
Ingredienser:
7.5 dl mjöl
2 dl mjölk
1 st ägg
1 dl yoghurt
2 msk matolja
1 tsk salt
2 tsk socker
0.5 tsk bakpulver
2 tsk torrjäst
Fyllning:
Basilika
Timjan Tunna skivor av vitlök
2 dl mjölk
1 st ägg
1 dl yoghurt
2 msk matolja
1 tsk salt
2 tsk socker
0.5 tsk bakpulver
2 tsk torrjäst
Fyllning:
Basilika
Timjan Tunna skivor av vitlök
Gör så här:
1. Värm mjölken till 37 grader. Blanda kryddor, jäst, ägg och mjöl. Tillsätt sedan yoghurt och den varma mjölken.
2. Jäs degen under duk i minst 2 timmar. Forma till stora, platta kakor (droppformade) och jäs ytterligare på ett bakplåtspapper cirka 20 minuter.
1. Värm mjölken till 37 grader. Blanda kryddor, jäst, ägg och mjöl. Tillsätt sedan yoghurt och den varma mjölken.
2. Jäs degen under duk i minst 2 timmar. Forma till stora, platta kakor (droppformade) och jäs ytterligare på ett bakplåtspapper cirka 20 minuter.
3. Efter jäsning tryck ner kryddor och vitlök ordentligt.
Sätt ugnen på högsta värmen (eller använd stekpannan).
4. Baka brödet i ugnen på högsta värme eller i het stekpanna 2-3 minuter och ät direkt.
4. Baka brödet i ugnen på högsta värme eller i het stekpanna 2-3 minuter och ät direkt.
Utkavlad på en plåt. Vitlöken tunt skivad.
Stoppat med vitlök och färska kryddor.
Nygräddade...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar