Hej idag är det söndag och det verkar bli en bra dag. Solen strålar och det är riktigt härligt väder ute. Igår hade jag och Jörgen Indiskmyslördag. Vi gjorde detta receptet igårkväll.
Antal portioner: 4
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk röd chilipeppar
1 tsk ingefära
1 tsk malen svart spiskummin
1 finstött kanelstång
1 tsk salt
3 1/2 dl vatten
3 msk matolja
4 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Tärna kycklingfiléerna i bitar, ca 2 cm. Skala och hacka den gula löken och skala vitlöken. Lägg kyckling, lök, vitlök, chilipeppar, ingefära, spiskummin, kanelstång, salt och vatten i en kastrull och koka i 10 minuter.
2. Tillsätt oljan och låt puttra tills oljan flyter upp och har skiljt sig från kryddorna. Skumma av så mycket olja som möjligt.
3. Tillsätt grädde och koka 5 minuter till, kontrollera att kycklingköttet är tillagat rakt igenom. Servera med ris och naanbröd.
Antal portioner: 4
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk röd chilipeppar
1 tsk ingefära
1 tsk malen svart spiskummin
1 finstött kanelstång
1 tsk salt
3 1/2 dl vatten
3 msk matolja
4 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Tärna kycklingfiléerna i bitar, ca 2 cm. Skala och hacka den gula löken och skala vitlöken. Lägg kyckling, lök, vitlök, chilipeppar, ingefära, spiskummin, kanelstång, salt och vatten i en kastrull och koka i 10 minuter.
2. Tillsätt oljan och låt puttra tills oljan flyter upp och har skiljt sig från kryddorna. Skumma av så mycket olja som möjligt.
3. Tillsätt grädde och koka 5 minuter till, kontrollera att kycklingköttet är tillagat rakt igenom. Servera med ris och naanbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar