Gjorde frukost till min man idag innan han gav sig iväg till jobbet så då blev det äggröra. Så nu har jag gjort mig förtjänt av lite mera vila ;-)
En varm och krämig äggröra landar mjukt i magen inför en dag på jobbet. Så nu ska han väl stå sig fram till lunch. Den har fått smak av curry och serveras på rostat bröd med färsk spenat och knaperstekt bacon.
Ingredienser:
4-6 port
1 pkt bacon ca 140 g
1 gul lök
smör
1 tsk curry
6 ägg
1 dl Kelda mellangrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 skivor rostat bröd
1 påse färsk babyspenat, ca 80 g
Gör så här:
Knaperstek bacon i en torr het panna. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en teflonpanna. Rör i curry. Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med salt och peppar. Häll smeten i pannan. Låt äggröran stelna under omrörning på låg värme, tills smeten blivit mjukt krämig. Servera äggröran på rostat bröd med spenat, toppa med bacon.
Ingredienser:
4-6 port
1 pkt bacon ca 140 g
1 gul lök
smör
1 tsk curry
6 ägg
1 dl Kelda mellangrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 skivor rostat bröd
1 påse färsk babyspenat, ca 80 g
Gör så här:
Knaperstek bacon i en torr het panna. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en teflonpanna. Rör i curry. Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med salt och peppar. Häll smeten i pannan. Låt äggröran stelna under omrörning på låg värme, tills smeten blivit mjukt krämig. Servera äggröran på rostat bröd med spenat, toppa med bacon.
Recept och bild lånad från arlas hemsida.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar