Här kommer receptet på bullarna jag bakade igår. Jag hade inga bullformar hemma så dom blev riktigt stora men fyllningen och bullarna slank ner. Jag åt nog minst 5 st bara så där. Kunde inte låta bli ;)
150g smör
5dl mjölk
1pkt jäst för söta degar
1dl socker
2krm kardemumma, stött
1/2tsk salt
12-15dl vetemjöl
1ägg
pärlsocker
Smula jästen i en bunke eller assistent. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm vätskan fingervarmt (ca 37 grader). Häll vätskan i bunken med jästen och vispa tills jästen löst sig. Tillsätt krademumma, socker och salt. Rör om ordentligt. Arbeta in mjölet lite i taget tills degen är mjuk och smidig men släpper från kanterna på bunken eller assistenten. Låt jäsai ca 3om minuter under bakduk.
Fyllning med vit choklad och lime
200g smör
2dl socker
200g vit choklad
Skal från 3 limefrukter
Saften från 1 limefrukt
Smöret måste vara mjuk, rumstempererat eller lätt micrat innan. Vispa det slätt med elvisp. Hacka chokladen och vispa ner den med sockret. Riv ner limeskal i fyllningen och limesaften.
Dela bulldegen i två delar. Kavla ut den ena delen till en rektangel och bred på hälften av fyllningen. Det är lite knepigt på grund av den hackade chokladen men det behöver inte vara helt perfekt heller. Rulla ihop delen till en rulle och skär ca 2-3cm stora bitar. Lägg dem i formar på en plåt. Låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och häll över pärlsocker. Grädda a 225grader i 8-10 minuter. Degen räcker till 40st bullar.
150g smör
5dl mjölk
1pkt jäst för söta degar
1dl socker
2krm kardemumma, stött
1/2tsk salt
12-15dl vetemjöl
1ägg
pärlsocker
Smula jästen i en bunke eller assistent. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm vätskan fingervarmt (ca 37 grader). Häll vätskan i bunken med jästen och vispa tills jästen löst sig. Tillsätt krademumma, socker och salt. Rör om ordentligt. Arbeta in mjölet lite i taget tills degen är mjuk och smidig men släpper från kanterna på bunken eller assistenten. Låt jäsai ca 3om minuter under bakduk.
Fyllning med vit choklad och lime
200g smör
2dl socker
200g vit choklad
Skal från 3 limefrukter
Saften från 1 limefrukt
Smöret måste vara mjuk, rumstempererat eller lätt micrat innan. Vispa det slätt med elvisp. Hacka chokladen och vispa ner den med sockret. Riv ner limeskal i fyllningen och limesaften.
Dela bulldegen i två delar. Kavla ut den ena delen till en rektangel och bred på hälften av fyllningen. Det är lite knepigt på grund av den hackade chokladen men det behöver inte vara helt perfekt heller. Rulla ihop delen till en rulle och skär ca 2-3cm stora bitar. Lägg dem i formar på en plåt. Låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och häll över pärlsocker. Grädda a 225grader i 8-10 minuter. Degen räcker till 40st bullar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar