Lördagens huvudrätt blev köttfärsröra.
Hade nötfärs i frysen och ides inte gå ner till Ica och handla så slängde då ihop en liten röra av lite som jag fann här hemma. Det lite udda som jag slängde ner var lite citronsaft i såsen och blev inte illa alls då den blev lite syrligare i smaken mot vad köttfärsröra annars brukar bli när jag gör denna anrättning.
Ingredienser:
4 portioner
4 port pasta (gärna spagetti)
500 g nötfärs
1 röd paprika
2 tsk citronsaft
500 g krossade tomater
2 msk chilisås
2 krm cayennpeppar
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 msk paprikapulver
20 st cocktailtomater
salt & svartpeppar
Så här gör du:
Stek färsen. Skär paprikan i lagom stora bitar. Tillsätt i köttfärsen låt puttra några minuter.
Tillsätt tomater, chilisås, sambal oalek, citronsaft, tomater och kryddor.
Låt koka ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
Servera den nykokta spaghettin med köttfärssåsen och riven parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar