söndag 24 februari 2013

Raita

God dippsås till indisk mat. Raita är en fräsch sås med yoghurt som härstammar från det indiska köket. Jag har här testat 2 stycken raita varianter så det är bara att testa smaklökarna och se vilken som blir din favorit. Jag serverade dessa till slamdog samosas som är små fyllda indiska piroger som friteras.




För 4 personer.

Ingredienser:
1 dl yoghurt turkisk
2 msk färsk mynta
½ vitlöksklyfta
1 msk pressad lime
Cayennepeppar efter smak
Salt efter smak

Mixa myntan och vitlöken med limesaften, salta och peppra sparsamt. Häll över yoghurten och blanda.

Myntasmaken passar bra till nästan alla typer av lammrätter. Försök att undvika torkad mynta i den här såsen, torkad mynta kan smaka tandkräm, en oönskad smakupplevelse.






Antal portioner: 4

Ingredienser:
2.5 dl turkisk yoghurt 10%
0.5 dl hackad färsk mynta
1 msk honung
1 st vitlöksklyfta
0.3 st gurka
salt
peppar
ev vatten


Gör så här:

1. Riv gurkan.

2. Blanda allt i en bunke. Smaka av med salt.
3. Blanda ev i lite vatten om den är för tjock.

Inga kommentarer:

Skriv ut