Ett bra vin som passade perfekt till grytan var detta Valdamor Albariño från Spanien, 72262 från beställningssortimentet.
Ingredienser:
4 moröttter
3 palstenackor
1 fänkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 kruka färsk timjan
6 potatisar
2 dl vitt vin
3 dl grädde
800 g laxfile
1 burk kräftstjärtar i lag eller 400 g räkor med skal
200 g körsbärstomater
färsk timjan
salt och peppar
Gör så här:
Skala och skör morötter och palsternackor i lika stora bitar. Strimla fänkålen och löken och finhacka vitlöken. Fräs allt i lite smör i en stor gryta utan att det tar färg. Häll på vatten, smula i fiskbuljongen och lägg i rikligt med färsk timjan.
Låt sjuda i cirka 15 minuter. Koka undertiden potatisen i en separat kastrull, var noga med att den inte blir för mjuk. Häll i vitt vin och grädde och smaka av med salt. Skär laxen i bitar och lägg i den tillsammans med kräftstjärtarna och halverade tomater.
Lägg i den kokta potatisen (gärna skuren i halvor) och låt allt bli varmt. Toppa med fina timjanskvistar och med ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar