Ska idag bjuda er på en god pepparsås. En smaskig hemmagjord sås med svartpeppar, grönpeppar samt rosepeppar som passar till kött, kyckling, wallenbergare, köttfärsbiffar, grillat och mycket mera. Mmmmm säger jag bara ;)
Ingredienser till Pepparsås:
4 port pepparsås
2 msk rosépeppar
2 msk grönpeppar
2 msk svartpeppar
4 st schalottenlökar
1 msk smör
1 msk tomatpure
2 msk vetemjöl
4 msk kalvfond och 3 dl vatten, har du 3 dl flytande kavlfond så använd det istället
1 tsk socker
1,5 dl grädde
1 dl rött vin
1 msk dijonsenap
1 msk soja
2 krm salt
Så här gör du Pepparsås:
Mortla eller krossa pepparkornen fint.
Hacka schalottenlöken fint.
Värm en stekpanna och fräs löken i smöret någon minut under omrörning.
Tillsätt tomatpuren och pepparkornen. Fräs någon minut till.
Tillsätt vetemjöl och fräs lite till.
Häll på vatten samt kalvfond och låt koka ihop.
Tillsätt grädden, socker, rött vin, soja samt dijonsenap. Koka ihop.
Smaka av pepparsåsen med något kryddmått salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar