fredag 11 januari 2013

Vetetortillas

Den klassiska mexikanska tortillan bakas av majsmjöl, men det finns också mjuka vetetortillas. Detta  bröd steks i en stekpanna. Med lite grovt mjöl i degen får bröden mer fibrer. Mättar och smakar också så bättre tro mig än den köpta. Servera tortillan till all mexikansk mat som tex till tacos som vi ska ha idag. Den smakar också jätte gott till olika sallader.

Antal portioner: 4
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl vatten
2 msk majsolja
mjöl till utbakning

Gör så här:
1. Blanda mjölsorterna. Blanda också vatten och olja. Häll över mjölet och arbeta kraftigt samman till en stadig och smidig deg.
2. Dela degen i 8 bitar. Kavla ut varje bit till en drygt tefatsstor kaka. Stek kakorna en och en i het och torr stekpanna. Stek tills små blåsor bildas på brödet. En minut brukar räcka.
3. Lägg bröden allteftersom de blir klara i en plastpåse eller en skål med en handduk som kan vikas över, så förblir kakorna mjuka.


1 kommentar:

Anders sa...

Jag har precis fått hem tortillapress så i helgen blir det riktiga tortillas för mig. Som glutenallergiker blir majsbaserat bröd lite av en liten frizon

Ha en bra helg
Anders, barariktigmat.se

Skriv ut