Antal portioner: 4
Gör så här:
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl vatten
2 msk majsolja
mjöl till utbakning
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl vatten
2 msk majsolja
mjöl till utbakning
Gör så här:
1. Blanda mjölsorterna. Blanda också vatten och olja. Häll över mjölet och arbeta kraftigt samman till en stadig och smidig deg.
2. Dela degen i 8 bitar. Kavla ut varje bit till en drygt tefatsstor kaka. Stek kakorna en och en i het och torr stekpanna. Stek tills små blåsor bildas på brödet. En minut brukar räcka.
3. Lägg bröden allteftersom de blir klara i en plastpåse eller en skål med en handduk som kan vikas över, så förblir kakorna mjuka.
2. Dela degen i 8 bitar. Kavla ut varje bit till en drygt tefatsstor kaka. Stek kakorna en och en i het och torr stekpanna. Stek tills små blåsor bildas på brödet. En minut brukar räcka.
3. Lägg bröden allteftersom de blir klara i en plastpåse eller en skål med en handduk som kan vikas över, så förblir kakorna mjuka.
1 kommentar:
Jag har precis fått hem tortillapress så i helgen blir det riktiga tortillas för mig. Som glutenallergiker blir majsbaserat bröd lite av en liten frizon
Ha en bra helg
Anders, barariktigmat.se
Skicka en kommentar