Blev väldigt smarriga må ni tro. Servera med Lime dip.
Ingredienser (15 portioner)
500 g nötfärs
1 paket glasnudlar
1 lök
Ingredienser (15 portioner)
500 g nötfärs
1 paket glasnudlar
1 lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk Sambal oelek
0,5 dl teriyakisås
1 dl vatten, om det behövs
1 msk vetemjöl
3 msk mat- eller rapsolja
1 pkt vårrulleplattor (upptinade)
5 dl frityrolja
Tillagning
Låt glasnudlar bli mjuka i vatten (en halvtimme räcker), häll av och klipp i mindre bitar.
Strimla lök i fina strimlor.
Bryn lök och köttfärs i mat- eller rapsolja i en het stekpanna.
Tillsätt nudlar, kryddor, sås och vatten. Rör om och låt fyllningen puttra i 5-10 minuter.
Lägg fyllningen på vårrulleplattan, vik in höger och vänster kant och rulla ihop vårrullen.
Blanda ihop vetemjöl med vatten och pensla vårrullarna.
Hetta upp frityrolja i en fritös Fritera vårrullarna tills de är gyllenbruna. Servera genast
1 krm svartpeppar
1 tsk Sambal oelek
0,5 dl teriyakisås
1 dl vatten, om det behövs
1 msk vetemjöl
3 msk mat- eller rapsolja
1 pkt vårrulleplattor (upptinade)
5 dl frityrolja
Tillagning
Låt glasnudlar bli mjuka i vatten (en halvtimme räcker), häll av och klipp i mindre bitar.
Strimla lök i fina strimlor.
Bryn lök och köttfärs i mat- eller rapsolja i en het stekpanna.
Tillsätt nudlar, kryddor, sås och vatten. Rör om och låt fyllningen puttra i 5-10 minuter.
Lägg fyllningen på vårrulleplattan, vik in höger och vänster kant och rulla ihop vårrullen.
Blanda ihop vetemjöl med vatten och pensla vårrullarna.
Hetta upp frityrolja i en fritös Fritera vårrullarna tills de är gyllenbruna. Servera genast
Teriyakisås som jag fick hem från Risbergimport har testats i mina vårrullar. Blev mycket bra med den i dom. Satt som handen i handsken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar