att blåsa också brrrrrr. Funderade på vad jag ska göra av dagen så då fick jag den
briljanta idéen jag ska baka rosenbröd var ett tag sedan jag gjorde nu.
50 g smör
2 ½ dl mjölk
25 g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
ca 6 dl vetemjöl (360g)
Pensling:
1 uppvispat ägg
Garnering:
vallmofrö
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken.
Värm till fingervarmt (37 grader).
Smula jästen i en degbunke och lös upp den med lite degvätskan. Tillsätt resten
resten av degvätskan, salt och socker.
2. Arbeta in det mesta av mjölet och arbeta degen kraftigt tills den blir
blank och smidig. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig.
Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk ca 30 minuter.
3. Dela degen i små bitar och och rulla antingen till längder eller rosenbröd. .
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa övertäckta
ca 20 minuter.
4. Sätt ugnen på 250 grader.Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över
vallmofrö. Grädda
dem mitt i ugnen 5-8 minuter tills de fått fin färg. Låt bröden svalna på plåten.
2 ½ dl mjölk
25 g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
ca 6 dl vetemjöl (360g)
Pensling:
1 uppvispat ägg
Garnering:
vallmofrö
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken.
Värm till fingervarmt (37 grader).
Smula jästen i en degbunke och lös upp den med lite degvätskan. Tillsätt resten
resten av degvätskan, salt och socker.
2. Arbeta in det mesta av mjölet och arbeta degen kraftigt tills den blir
blank och smidig. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig.
Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk ca 30 minuter.
3. Dela degen i små bitar och och rulla antingen till längder eller rosenbröd. .
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa övertäckta
ca 20 minuter.
4. Sätt ugnen på 250 grader.Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över
vallmofrö. Grädda
dem mitt i ugnen 5-8 minuter tills de fått fin färg. Låt bröden svalna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar