torsdag 10 januari 2013

Kycklingspett med jordnötssås

Jag har länge letat efter ett bra recept på kycklingspett med jordnötssås som jag tycker är så gott. Nu har jag gjort ett som jag gillar. Gillar inte jordnötssås med jordnötssmör så idag blev det en jätte god sås bara med jordnötter. I LIKE!!






6 portioner
30 minuter + marinering

Ingredienser:
900 g kycklingfilé

Marinad:
Finrivet skal och saft av en lime
1/2 dl japansk soja eller ljus soja
1 msk fisksås
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk nymald svartpeppar

Jordnötssås:
100 g finhackade jordnötter
1 burk kokosmjölk, 400 ml
4 tsk röd curry pasta
1 msk råsocker
1 pressad lime
1 msk fisksås

Gör så här:
1. Skär köttet i bitar. Blanda ingredienser till marinaden och låt gärna köttet marinera 30 minuter eller gärna mer. Blötlägg spetten om du använder träspett.
2. Sås: finhacka jordnötterna, gärna i matberedare. Koka upp kokosmjölk, currypasta, socker, limesaft, fisksås och jordnötter. Låt sjuda, men inte stormkoka, utan lock ca 25 minuter.
3. Sätt ugnen på på 200 grader. Trä upp kycklingen på spett. Grädda spetten ca 10 minuter vänd dom när det är 5 minuter kvar, sen sätter du ugnen på grill 250 grader och grädda ytterligare 5 minuter på varje sida. Servera med ris och jordnötssås.


Inga kommentarer:

Skriv ut