Började med en tårtbotten jag hittade på tårtdecors hemsida.
Chokladtårtbotten:
Ingredienser:
4 ägg
2 dl strösocker
0,75 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
40 gr kakaopulver
GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dessa i smeten. Blanda väl.
3. Häll smeten i smord och mjölad form.
4. Grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter.
5. Låt tårtbotten stå en liten stund i formen innan du stjälper upp den.
Detta recept är lagom till en form på 22-24 cm i diameter.
Tips! Tillsätt några korn salt till kakaon för en bättre godare smak.
Fyllning 1:
Banan
Några droppar citrosaft
Mosa bananer och droppa i lite citronsaft och smaka av.
Fyllning 2:
Grädde
Baileys
Vispa grädden hårt och blanda i baileys och smaka av.
Smörkräm:
125 g mjukt smör
250 g florsocker
2 msk kokande vatten
Blanda allt i en matberedare och bre ett tunt lager runt om tårtan. Garnera med baileysgrädde.
Nu är det dags att lägga fyllning 1 på första tårtbotten, lägg på tårtbotten 2 och bre här på baileysgrädden. Dags för sista tårtbotten att läggas på plats.
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar