Ingredienser:
1,5 dl filmjölk
25 gram jäst
0,5 tsk salt
2 msk olivolja
1 tsk honung
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
25 gram jäst
0,5 tsk salt
2 msk olivolja
1 tsk honung
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
½ dl ljummet vatten
Garnering:
1 dl ost
Gör så här:
Värm mjölken till fingervarm. Lös upp jästen med saltet i lite av det
mjölken i en stor bunke.
Blanda i mjölet och resten av ingredienserna utom 1 dl mjöl. Blanda degen tills den blir genomarbetad och börjar släppa från kanten i bunken. En bakmaskin funkar utmärkt eller matberedare eller knåda ihop för hand.
Låt degen till hamburgerbröden jäsa under bakduk på en varm plats i en halvtimme.
Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den till en avlång limpa. Dela upp degen till 16 bitar.
Forma dem till hamburgerbröd, 6 cm i diameter och lägg på en smord plåt (eller med bakpapper). Du kan också göra större hamburgerbröd såklart. Pensla dem med lite vatten och strö över sesamfrön.
Låt jäsa på plåten i ytterligare 30 minuter. Sätt på ugnen 200 grader.
Grädda hamburgerbröden i ugnens mitt i ca 8 minuter tills hamburgerbröden fått fin färg och är genombakta.
Blanda i mjölet och resten av ingredienserna utom 1 dl mjöl. Blanda degen tills den blir genomarbetad och börjar släppa från kanten i bunken. En bakmaskin funkar utmärkt eller matberedare eller knåda ihop för hand.
Låt degen till hamburgerbröden jäsa under bakduk på en varm plats i en halvtimme.
Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den till en avlång limpa. Dela upp degen till 16 bitar.
Forma dem till hamburgerbröd, 6 cm i diameter och lägg på en smord plåt (eller med bakpapper). Du kan också göra större hamburgerbröd såklart. Pensla dem med lite vatten och strö över sesamfrön.
Låt jäsa på plåten i ytterligare 30 minuter. Sätt på ugnen 200 grader.
Grädda hamburgerbröden i ugnens mitt i ca 8 minuter tills hamburgerbröden fått fin färg och är genombakta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar