2 kg potatis
2 st purjolökar
400 g gravad lax
15 g Svenskt Smör från Arla
1 tsk salt
4 msk hackad dill
2 msk ströbröd
5 dl Arla Köket vispgrädde
2 st purjolökar
400 g gravad lax
15 g Svenskt Smör från Arla
1 tsk salt
4 msk hackad dill
2 msk ströbröd
5 dl Arla Köket vispgrädde
Gör så här:Sätt ugnen på 200°. Skala och strimla potatisen. Strimla purjolöken. Grovhacka laxen. Fräs purjolöken mjuk i smör i en stekpanna. Blanda potatis, purjolök, lax, salt och dill i en smord, stor ugnssäker form eller i två mindre. Häll på grädden och strö över ströbröd. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kallna.
Tips: Variera med rökt lax, rivet citronskal och persilja.
Jag brukar använda märket Abba i min jansson med ansjovis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar