Köttfärsröra på indiskt vis åt vi i söndags. Nämligen en jättegod indisk curry. Super gott... :-)
För 4 personer.
Ingredienser:
|
3 tsk rapsolja
2 lagerblad
2 hackade chilifrukter
1 tärnad gul lök
2 tsk curry (ex röd Thai-curry)
1 tsk curry
400 g nötfärs
½-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk tomatpuré
1 dryg dl chilisås
½ dl vatten
2 pressade vitlöksklyftor
1-2 msk riven ingefära
2 hackade chilifrukter
1 tärnad gul lök
2 tsk curry (ex röd Thai-curry)
1 tsk curry
400 g nötfärs
½-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk tomatpuré
1 dryg dl chilisås
½ dl vatten
2 pressade vitlöksklyftor
1-2 msk riven ingefära
Gör så här:
Värm rapsoljan i en stekpanna och lägg i den hackade chilin samt lagerbladen. Rör runt en dryg halvminut och häll i löken och fräs tills den är gyllenbrun.
Tillsätt de olika currysorterna efter smak och lägg i färsen i pannan. Krydda med salt och svartpeppar.
När köttfärsen är brun, häll över tomatpuré, chilisås, ärtor och lite vatten så att färsen inte blir torr.
Låt sjuda på låg värme i cirka tjugo minuter.
Efter halva tiden, lägg i vitlök och färsk ingefära.
Servera med basmatiris.
Tillsätt de olika currysorterna efter smak och lägg i färsen i pannan. Krydda med salt och svartpeppar.
När köttfärsen är brun, häll över tomatpuré, chilisås, ärtor och lite vatten så att färsen inte blir torr.
Låt sjuda på låg värme i cirka tjugo minuter.
Efter halva tiden, lägg i vitlök och färsk ingefära.
Servera med basmatiris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar