På
midsommarafton gjorde vi en hel del mumsigt. Bla istället för hovmästarsås
gjorde vi hovmästarfärskost. Som blev väldigt uppskattad. Jag själv är inte så
förtjust i hovmästarsås men denna färskosten gillade jag. Så det blir nog detta
urgoda alternativet hädanefter till gravad lax. Mmmm mycket bättre för dom som
alltid spiller. Jag är inte en av dom men för er som spiller ofta rekommenderas
detta alternativet :)
Hovmästarfärskost
Ingredienser:
10
portioner
300 g naturell färskost
2 msk svensk senap
1 tsk
dijonsenap
2 msk råsocker
2 msk äppelcidervinäger
0,5 dl dill,
hackad
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienserna till en slät
kräm.
2. Tillsätt den hackade dillen och smaka av. Längst
upp på min tallrik hade jag mina hemmagjorda köttbullar, nedanför dom ser ni
citrongravad lax med hovmästarfärskost och så har vi givetvis nypotatis med
gräddfil och gräslök. Vi började lite smått med detta medans vi väntade på att
brödet och räkrullar skulle bli klara. Vi var utsvultna så vi klarade inte att
vänta tills allt var klart :) Till efterrätt plockade vi fram lite ostkex och
egen hemmagjord färskost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar