Hallå i stugorna. Idag blir det räksoppa till lunch. Kände inte för att gå ner och handla och planerade då ihop en räksoppa av vad jag hade hemma. Och detta blev resultatet denna regniga onsdag.
Vill du ha en slät soppa, sila den innan du häller upp den. Jag gillar när det är lite tuggmotstånd i en soppa så jag silade den inte men det är ju en smaksak.
Godast är att ha färska räkor, eller räkor som du skalar själv. De ger mycket mer smak.
Det här behöver du :
2 sharlottenlökar
smör
5 dl vatten
3 dl grädde
2 sharlottenlökar
smör
5 dl vatten
3 dl grädde
3 msk koncentrerad hummerfond
1 tsk tomatpure
200 gram philadelphiaost
1-2 kryddmått Cayennepeppar
500 gram skalade räkor eller skalade kräftor
Färsk dill
1 tsk tomatpure
200 gram philadelphiaost
1-2 kryddmått Cayennepeppar
500 gram skalade räkor eller skalade kräftor
Färsk dill
ev. salt
Gör så här :
Ta fram en stor kastrull.
Finhacka löken.
Häll ner detta i en kastrullen och fräs dessa så att löken blir glansig och mjuk.
Tillsätt vatten, grädde och hummerfond.
Rör ner tomatpure och philadelphiaost, och rör om. Smaka av med salt och lite cayennepeppar.
Strax innan servering vänder du ner skaldjuren. Dessa ska bara bli varma – och inte koka ( då blir de sega. )
Häll upp i fina djupa tallrikar, vill du ha en slät soppa så sila den innan du häller upp den. Toppa med färsk dill.
Och servera tillsammans med vitlöksbröd och en klick creme fraiche.
Smaklig måltid !
1 kommentar:
Yummie! Vitlöksbröd är ju bara så gott!
Skicka en kommentar