Bullar, älskar att ha bullar i frysen och plocka fram när man blir sugen på något sött ;-) Har bakat Chockladsnäckor som blev helt otroligt smarriga.
50 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g smör
1/2 dl socker
1 ägg
1/4 tsk salt
8 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g smör 1 äggula
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
Pensling:
1 ägg uppvipsat pärlsocker
Gör så här:
Smula ner jästen i en liten skål. Häll på mjölken och rör
om tills jästen lösts upp. Rör ihop smör och socker i en stor bunke. Tillsätt
ägget, jästmjölken, salt och vetemjöl. Arbeta ihop snabbt, inte för länge för då
blir bullarna sega. Låt jäsa under duk ca 1 timme.
Blanda ihop ingredienserna i fyllningen.
Ta upp degen, knåda den lite och kavla ut den till en rektangel, ca 70 x 25 cm. Bred ut fyllningen och rulla ihop till en fast rulle. Skär i 16 bitar och lägg dem med den släta sidan uppåt på en plåt. Ta en pinne, t ex skaftet på en trägaffel. Placera pinnen på mitten av bullen och tryck till så hårt att den nästan går igenom degen. Då jäser bullen ut åt sidan istället, och det blir fina snäckliknande bullar. Låt dem jäsa i 1 timme och värm under tiden ugnen till 250 grader.
Pensla snäckorna med äggvispet och strö över pärlsocker. Grädda 7-8 minuter
1 kommentar:
Mums, så goda dessa såg ut!
Skicka en kommentar