söndag 25 mars 2012

Våfflor med svecia och rökt skinka

Våffeldagen är här och här är ett super gott lite annorlunda variant på våfflor. Passar så till frukosten eller till lunch. Vi hade den till frukost idag mums. Jag gjorde i ordning både våffelsmeten, ost och paprika röran redan dagen innan för att kunna sova ut ordentligt det var ju ändå Söndag.

Ingredienser:
4 st
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver1
1/4 dl vatten
1 dl mjölk
50 g smält smör

Tillbehör:
1 liten röd paprika
2 dl finriven Kvibille Svecia
1 dl Arla Köket Kesella kvarg
1 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar
8 skivor rökt skinka

Gör så här:
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt vattnet. Vispa till en jämn smet. Tillsätt mjölken och det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna. Lägg upp dem på galler.Kärna ur och tärna paprikan fint. Blanda paprika, ost, kvarg, salt och peppar. Servera ostkrämen på våfflorna tillsammans med skinkan. Mal gärna över lite svartpeppar.
Tips: Våffelsmet och tillbehör kan göras i förväg.


Inga kommentarer:

Skriv ut