tisdag 13 mars 2012

Tekakor


Gjorde i helgen tekakor recept från tidningen hembakat. Var jättegoda. Smaskens till sista tuggan. Har nu bara några stycken kvar i frysen så får till att baka en dubbelsats nästa gång och frysa in så dom inte tar slut i nafs. Måste också bara tillägga väldigt enkla att göra behöver bara jäsa 20 minuter sammanlagt. Kanon att slänga ihop på morgonkvisten när man är trött och stressad.

Blir ca 12 stycken

Ingredienser:
100 g smör
4 dl mjölk
50 gjäst
1 tsk salt
2 msk socker
ca 11 dl vetemjöl


Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm blandningen till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen.
2. Tillsätt salt, socker och vetemjöl. Blanda till en smidig deg.
3. Häll upp lite varmt vatten vatten i diskhon och ställ degbunken i vattnet. Låt degen jäsa övertäckt i 10 minuter.
4. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 12 delar och forma dom till tekakor. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och nagga tekakorna med en gaffel.
6. Låt bröden jäsa under bakduk i 10 minuter.
7. Grädda dom i nedre delen av ugnen i 6-8 minuter.

Inga kommentarer:

Skriv ut