20 portioner
Ingredienser:
-
400 g benfri laxfilé, gärna av mittbit
-
1 dl strösocker
-
1 dl salt
-
3 cl brännvin
-
1 knippe dill
-
1/2 msk grovkrossad vitpeppar
Till garnering:
-
strimlad gurka
-
hovmästarsås
-
dill
Gör så här:
Dag 1:
Grovhacka dillen. Blanda ihop ingredienserna till gravningen.Gnid in laxen med blandningen och lägg den i en påse eller djup skål och låt stå kallt i ett dygn. Vänd laxen några gånger så att gravningen kommer åt överallt.
Dag 2:
Ta upp laxen och skär loss köttet från skinnet. Torka bort gravningsblandningen med hushållspapper. Skär sedan laxen i kuber, ca 15 g styck. Garnera med strimlad gurka, hovmästarsås och dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar