Smålandskringlor, Rostebröd, Tjockbullar och Sockerkringlor.
Ja då var
det måndag igen och jag har varit och jobbat och städat lägenheten lite. Trist
att inte helgerna kan vara lite längre. Man hinner inte börja koppla av förrän
det är dags att jobba och slita igen. Det är ju bra att jag har mat och bakning
som min stora passion. Men idag har jag varit lat och varken bakat eller lagat
mat. Men imorgan ska det bli andra bullar av då har jag planerat ett storbak.
Här är bara en bråkdel av recepten jag tänkte göra.
Smålandskringlor
½L Mjölk
3/4 dl Socker
2 ägg
100g magarin
1 tsk salt
1 msk
hjortronsat
1 msk bakpulver
15-16 dl rågsikt
Blanda torra ingredienserna.sätt till äggen + mjölken (kall) skiva ner magarin.
Arb. snabbt ihop till en deg grädda 8-10min i 225 grader.
Smålandskringlor
½L Mjölk
3/4 dl Socker
2 ägg
100g magarin
1 tsk salt
1 msk
hjortronsat
1 msk bakpulver
15-16 dl rågsikt
Blanda torra ingredienserna.sätt till äggen + mjölken (kall) skiva ner magarin.
Arb. snabbt ihop till en deg grädda 8-10min i 225 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar