Idag blir det räksoppa till lunch. Ska bli så mumsigt "SLURP"
Ingredienser
Portioner: 4
600 g räkor
2 msk olivolja
1 finhackad gul lök
1 bit, ca 50 g färsk fänkål, skuren i små fina tärningar
1 tsk tomatpuré
krondill
6 dl fiskbuljong (tärning)
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
salt och nymalen peppar efter smak
ev. lite konjak
rostat vitt bröd
Gör så här
1. Skala kräftorna. Fräs kräftskalen i olivolja.
2. Tillsätt lök, fänkål, tomatpuré och krondill.
3. Tillsätt fiskbuljongen och vinet och låt sjuda i 10-12 minuter. Sila den.
4. Häll i grädde och låt koka i 10 minuter.
5. Smaka av med salt och peppar, och ev. en skvätt cognac.
6. Ta upp krondillen ur soppan.
7. Garnera soppan med några färska kräftstjärtar och med rostat bröd.
Portioner: 4
600 g räkor
2 msk olivolja
1 finhackad gul lök
1 bit, ca 50 g färsk fänkål, skuren i små fina tärningar
1 tsk tomatpuré
krondill
6 dl fiskbuljong (tärning)
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
salt och nymalen peppar efter smak
ev. lite konjak
rostat vitt bröd
Gör så här
1. Skala kräftorna. Fräs kräftskalen i olivolja.
2. Tillsätt lök, fänkål, tomatpuré och krondill.
3. Tillsätt fiskbuljongen och vinet och låt sjuda i 10-12 minuter. Sila den.
4. Häll i grädde och låt koka i 10 minuter.
5. Smaka av med salt och peppar, och ev. en skvätt cognac.
6. Ta upp krondillen ur soppan.
7. Garnera soppan med några färska kräftstjärtar och med rostat bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar