Ingredienser:4 port
500 g kycklinginnerfilé
1 pkt saffran, 0,5 g
1 dl hett vatten
1 tsk grillkrydda
1 tsk saltpressad saft av 1 citron
3 msk Arla® smör-&rapsolja
Saffranssås:
500 g kycklinginnerfilé
1 pkt saffran, 0,5 g
1 dl hett vatten
1 tsk grillkrydda
1 tsk saltpressad saft av 1 citron
3 msk Arla® smör-&rapsolja
Saffranssås:
1 tsk curry
1–2 pressade vitlöksklyftor
1 msk smör
2 dl vatten
½ hönsbuljongtärning
2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet saffran&tomat
½ msk majsstärkelse
Gör så här:
Gör så här:
Rör saffran med hett vatten tills det har löst sig. Blanda med övriga ingredienser och marinera kycklingen 30 min. Sätt ugnen på 225°. Trä upp kycklingfiléerna på grillspett eller blötlagda träspett. Stek högt upp i ugnen ca 15 min. Fräs curry och vitlök i smör och tillsätt vatten, buljongtärning och crème fraiche. Rör ner majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt sjuda på svag värme några minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar